Uncategorized

Tavlor gör en hel del för din inredning

Oavsett om du har flyttat in i en helt ny bostad, eller bara vill göra om hemma, så kan det vara bra att se över vad du har på väggarna eller inte har. Kala väggar är trist, och gör ett rum rätt intetsägande, även om du har fin inredning för övrigt. Att satsa på att hänga upp tavlor, det är en smart idé!

Att hänga dina tavlor, det kan göras på en massa olika sätt. Tänk bara på att inte hänga dem allt för högt upp. Det bästa är att hänga dem så att du har motivet i ögonhöjd. Det blir så att säga mer harmoniskt än om den hänger högt upp, eller allt för lågt ner.

I linje med varandra eller bryt av

Om du har flera tavlor som du ska hänga upp, så kan du antingen hänga dem i linje med varandra. Men det kan vara lika snyggt att medvetet bryta av. Om du ska ha tavlor bredvid varandra, så låt de deras övre kant ha samma linje, eller att deras undre kant har samma linje.

Satsa på bra motiv

När du ska välja motiv på dina tavlor, satsa på att ta sådant som speglar din personlighet. Det går även att bara ta det du gillar, eller får en bra känsla av att titta på. En sak att ha i åtanke är även känslan i rummet. Det är viktigt att ha rätt tavla på rätt plats så att säga. När det känns harmoniskt, då är det oftast rätt!

Vad som är rätt motiv för dig, det känner du ofta av genom att bara titta på det. Om du gillar en viss sak, som vilda djur, eller vackra, svartvita motiv, så välj utifrån det. På Konstlagret kan du hitta en hel del olika motiv som kan tilltala dig. Så kika gärna in på deras sida.

Testa olika sätt att placera tavlorna

Det kan vara bra att testa att placera tavlorna i olika rum eller testa olika väggar i ett rum. Anpassa storleken på tavlan efter storleken på väggen. En stor tavla kan vara maffigt att ha på en stor vägg till exempel, medan en liten ensam på samma stora vägg bara försvinner.

Ett annat sätt att hänga upp dina tavlor på, det är att skapa en tavelvägg. Försök att välja tavlor som då har något gemensamt. Att de har en viss färg som tema, eller att de har liknande ramar.

Innan du börjar spika loss på väggen, se till att gruppera alla tavlorna på golvet. Du kan då byta plats på dem och testa olika varianter, så att du ser vad som passar bäst ihop. Sätt dem sedan så som du vill ha dem. Även här är det bra att hålla en linje i över- eller underkant. Du kan även gruppera tavlorna från en tänkt mittlinje-

En tavelvägg kan även ha annat än bara tavlor. Du kan sätta upp en spegel, en vacker hatt, ett minne från semestern och så vidare.

Kommentera