Shopping

Ge bort rubiks kub till dina barn

Letar du efter den perfekta presenten till dina barn? Då kanske du ska ge bort rubiks kub? Det är ett klurigt “pussel” i form av en kub där det går ut på att snurra kuben åt olika håll för att få alla brickor med samma färg att hamna på samma sida. Det här är betydligt svårare än det låter och en riktig utmaning – särskilt när du ska göra det snabbt. Du hittar rubiks kub hos mastercubestore.se.

Gillar dina barn kluriga utmaningar så kan det här vara den perfekta presenten. Den kostar inte mycket men kan innebära många timmars klurande. Självklart finns det hjälp att få om det skulle visa sig bli alltför svårt att lösa rubiks kub.

Se filmer med rubiks kub på YouTube

Behöver du eller ditt barn hjälp så finns det en rad olika videor på YouTube som förklarar hur du ska gå tillväga för att lösa rubiks kub. Dessutom finns det roliga videor med människor som löser rubiks kub på ett annorlunda eller extra snabbt sätt. Kolla gärna in de roliga videorna med rubiks kub på YouTube om du tröttnat på det vanliga sättet att lösa kuben eller bara vill ha lite underhållning en stund.

Världsmästarna när det gäller rubiks kub

De som är allra skickligast på att lösa rubiks kub kan göra det med förbundna ögon på väldigt kort tid. Att se någon lösa rubiks kub på det sättet är verkligen imponerande och något man aldrig tröttnar på.

Men om du eller ditt barn vill ha en lagom utmaning att börja med så kan det vara att försöka få till att åtminstone en sida blir täckt av brickor med en och samma färg. Sedan kan du eller ditt barn gå vidare till två sidor, sidor och så vidare.

En julklapp eller födelsedagspresent

Rubiks kub kan vara en perfekt julklapp eller födelsedagspresent. Men hur gammalt bör barnet vara innan han eller hon kan ha roligt med rubiks kub, undrar du kanske? Vi skulle säga att ditt barn behöver vara minst 7-8 år innan han eller hon kan tycka att det är en lagom utmaning.

Sedan fungerar rubiks kub alldeles utmärkt för äldre barn och även vuxna! I och med att den är så pass utmanande så tröttnar man inte så fort. Det är en utmaning även för den med mycket hög IQ att klara kuben snabbt.

Varianter av rubiks kub

För den som blir riktigt intresserad finns det flera varianter på rubiks kub – både större, mindre och med fler och andra färger och former. Så det finns gott om variation inom området för den som vill utmana sig ännu mer eller till och med börja samla på olika typer av knepiga pussel och kuber. Det här är en enorm marknad som bara växer och som är populär bland många olika åldrar och bland såväl pojkar som flickor. Så om du är intresserad av att utforska utbudet är det verkligen dags att titta närmare på vad som finns att tillgå.

Kommentera