Uncategorized

Hustillverkare och typ av entreprenad – så bör du tänka

I Sverige finns det en hel del olika hustillverkare som erbjuder olika husmodeller. För att kunna ta ett informerat beslut angående vilken hustillverkare du ska anlita, är det viktigt att ta reda på så mycket som möjligt om hustillverkare och vilka modeller de erbjuder och på så sätt hitta företag som är aktuella för just dig.

Vilken husmodell ska man välja?

Oftast erbjuder varje hustillverkare några olika husstilar och sen ett antal husmodeller i varje stil. De flesta hustillverkare erbjuder kataloger som man kan beställa hem och i lugn och ro sitta och bläddra i.

Vissa hustillverkare har även ett digitalt verktyg för att bygga sitt drömhus på, allt för att göra det enklare att välja och bygga sitt drömhus. Det finns ofta även möjlighet att anlita en arkitekt för att få sitt drömhus ritat.

Anebyhus – en hustillverkare att få inspiration från

Ett exempel är att besöka Anebyhus hustillverkare som visar sina besökare ett stort utbud av färdiggjorda projekt och byggnationer. Kolla om du kan hitta något du tycker om och börja därifrån.

Totalentreprenad, generalentreprenad eller delad entreprenad?

Det är ett stort projekt att bygga hus och man kan välja olika tillvägagångssätt när man ska bygga sitt nya hus. Man kan välja generalentreprenad, delad entreprenad eller totalentreprenad, det vill säga nyckelfärdigt, allt beroende på hur mycket du vill göra själv.

Totalentreprenad

Det bekvämaste sättet att köpa hus på är med totalentreprenad. Då ansvarar hustillverkaren för bygget från start till inflyttningsklart. Då skriver man på ett avtal och får en personlig byggledare som ansvarar för allt och själv behöver man inte tänka på mer än materialval.

Delad entreprenad

Delad entreprenad innebär att du till exempel gör en del själv. Det kan också innebära att du upphandlar ett flertal entreprenörer och skriver enskilda kontrakt som reglerar allt från markarbeten till kakelsättning. Du ansvarar själv för samordningen av alla arbeten och är din egen projektledare.

Generalentreprenad

Generalentreprenad innebär att du skriver kontrakt med en tredje part som bygger huset istället för hustillverkaren.

Kommentera