Shopping

Shoppa ekologisk hudvård

Ecologic skin care eller ekologisk hudvård är något som legat i fokus i senare år. Som namnet självt antyder så är det hudvård som innehåller ekologiskt tillverkade ingredienser. Hur stor del av en produkt faktiskt är ekologiskt odlad beror lite på varumärket.

Utbudet av hudvård som fokuserar på det ekologiska blir allt större. Allt flera varumärken väljer att inkludera sådana typer av hudvård i sina kollektioner däribland även c/o Gerd, en svensk tillverkare som endast har ekologisk hudvård i sitt sortiment. De stora kosmetikföretagen producerar också hudprodukter med ekologiska inslag. Lite mer kring fördelarna med ekologisk hudvård finns att läsa i nästa rubrik.

Fördelar med ekologisk hudvård

Ekologisk hudvård har några framstående fördelar som vi redogör för här nedan:

  • Hudvården innehåller ingredienser odlade på ett ekologiskt sätt
  • Stor miljövänlighet – ekologiskt odlade produkter är bra för miljön
  • Längre hållbarhet – i en del av fallen håller ekologisk hudvård längre än vanlig.

Efter fördelarna brukar man även intressera sig för nackdelarna. Finns det några sådana när det kommer till ekologisk hudvård? Kostnaden kan ses som en nackdel. Ibland kan priserna vara lite högre än vanlig hudvård men observera att detta inte är en regel.

Se upp för hudtypen

Hudvård ska anpassas efter hudtypen oavsett om det handlar om vanlig eller ekologisk sådan. Idag särskiljer man på tre huvudsakliga sådana, nämligen fet hy, känslig hy och normal ny. Blandad typ är något mittemellan fet och normal hy. I Sverige är det relativt vanligt med känslig eller torr hy. Det är av stor betydelse att använda hudvård tillverkad för din hudtyp för att du ska må bra och se bra ut.

Om du har svårt att bestämma dig vilka produkter du borde köpa kan du alltid använda dig till en specialist. Hudterapeuten kan hjälpa dig att fastställa din hudtyp och rekommendera krämer, lotions och andra produkter som du bör använda.

Kommentera