Uncategorized

Tankar du alltid på samma bensinkedja?

Om du alltid tankar bensin på samma kedja bör du definitivt överväga att ansöka om ett bensinkort! Med ett bensinkort kan du nämligen ta del av olika fördelar som rabatter, bonus och annat.

Detta gör att du kan spara pengar på sikt genom att tanka bilen. Och vem vill inte spara pengar när det är möjligt?!

Jämför olika bensinkort

Innan du ansöker om ett bensinkort bör du jämföra olika kort från olika kedjor. Kanske är det så att just din favoritkedja inte erbjuder de bästa förmånerna? Ibland kan det vara värt det att åka lite längre för att tanka bilen. Dessutom erbjuder olika kort olika slags förmåner.

Om du är ute efter en försäkring eller bonus kan avgöra vilket bensinkort som passar bäst för dig och din livsstil. Dessutom finns det olika slags bensinkort att välja mellan.

Betalkort med rabatt

Många kedjor i Sverige har gett ut sina egna betalkort. Dessa betalkort fungerar precis som ett vanligt betalkort, det vill säga att du måste sätta in pengar på kortet för att kunna använda det.

Ha i åtanke att de allra flesta kedjor erbjuder extra rabatt under den första månaden du använder kortet. Om du ska ut på en lång roadtrip eller liknande kan det vara smart att införskaffa ett bensinkort inför resan.

Bensinkort med kredit

Ett bensinkort med kredit fungerar precis likadant som ett vanligt kreditkort. Du handlar allt du behöver med bensinkortet och betalar sedan en faktura för beloppet som kommer i slutet av varje månad. Du kan även välja att avbetala beloppet om du vill, men då tillkommer en ränta.

Vanligt kreditkort som kopplas till kedjans bonusprogram

Om du inte vill bära runt på ännu ett kort i plånboken kan du med enkla medel ansluta ditt vanliga kreditkort till en kedja. Och därmed ta del av rabatter och andra erbjudanden.

Oftast går det att få ut det billigaste drivmedlet på detta vis eftersom du kan koppla ditt kreditkort till olika lågpriskedjor.

Vem borde ha ett bensinkort?

I princip borde alla som har en bil ha ett bensinkort eftersom du då kan tanka till billigare priser. Men det är högst rekommenderat att ansöka om ett bensinkort om du kör väldigt mycket per år.

Eftersom du då kan få ner drivmedelskostnaden avsevärt. Och därmed spara pengar du istället kan lägga på annat.

Vilket bensinkort är bäst?

Det är egentligen en helt omöjlig fråga att svara på. Eftersom svaret är väldigt individuellt. Allt beror på vilken kedja som finns närmast och som du oftast tankar på, vilka förmåner du är ute efter och hur mycket du faktiskt använder din bil.

Men du bör ta reda på hur hög bonusen är vid varje tankning och den eventuella rabatten som erbjuds. Dessutom bör du se över hur hög räntan är och hur hög kreditgränsen är. Ibland är den närmaste kedjan inte alltid det bästa valet för dig.

Ta även reda på hur många räntefria dagar som erbjuds innan du ansöker om ett bensinkort om det skulle hända att du någon gång inte kan betala fakturan på en gång när du får den.

De stora fördelarna med ett bensinkort

  • Bonusprogram
  • Rabatt vid varje tankning
  • Fördelaktiga erbjudanden
  • Sparränta
  • Reseförsäkring

Med endast dessa förmåner sparar du pengar på att använda dig av ett bensinkort. Och om du även utnyttjar erbjudanden och bonus kan du spara än mer. Men allt beror så klart på hur ofta och hur mycket du tankar bilen.

Ha i åtanke när du väljer bensinkort

  • Årsavgift
  • Rabatt
  • Bonus
  • Försäkring

När du söker efter ett bensinkort är det dessa saker du bör jämföra mellan de olika bensinkort som erbjuds på marknaden. Och ha i åtanke att det är du själv som ska utnyttja de olika rabatterna och bonus du kan ta del av.

Stirra dig därför inte blind på förmåner du förmodligen aldrig kommer att utnyttja. Utan se till verkligheten du själv lever i och välj ett bensinkort som passar bäst i din egen vardag.

Kommentera