Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/tpcloegumkloster.dk/redpt.se/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2695

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/tpcloegumkloster.dk/redpt.se/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2699

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/tpcloegumkloster.dk/redpt.se/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3581
Skicka paket och samtidigt vara miljömedveten – är det möjligt? - redpt.se
Uncategorized

Skicka paket och samtidigt vara miljömedveten – är det möjligt?

Är du som så många andra konsumenter intresserad av att skicka paket till ett bra pris men vill gärna göra det på ett miljömedvetet sätt? Transportindustrin är kanske inte en industri man förknippar med miljömedvetenhet men det går faktiskt framåt på flera punkter.

Håll utkik efter detta om du vill skicka paket miljömedvetet:

-Droner är snart här. Detta är det nya moderna sättet att skicka paket på. Visst är det inte helt miljövänligt men det är en minimering av bränsleutsläpp.

-Några av de större transportfirmorna jobbar på att kunna leverera paket med hjälp av robotter. Det här är robotter som kör på jul, de liknar inte människor!

-Solceller vinner också frammarsch. De är placerade på taket av bilen som transporterar paket. Detta minimerar bränsleutsläpp. Solcellerna har också andra funktioner såsom att förlänga levetiden på batteriet mm.

-Det finns också flera transportfirmor som kör eller är på väg att köra med elektriska fordon. Denna typ av fordon är också tystare än bensindrivna fordon. Det kommer dock ut partiklar i atmosfären när denna typ av fordon bromsar och svänger från bl.a.  däck och bromsklossar mm men det är betydligt mindre utsläpp änfrån de bensindrivna. Det är dock vissa transportfirmor som löst detta mha att sätta in ett partikelfilter på dessa fordon.

-Fråga transportfirman om du kan få en rapport över utledningen av CO2 på dina paket. Därmed har du ett bättre utgångspunkt för att kunna reducera dem om du har en samlad översikt.

Om tillräckligt många konsumenter frågar de stora transportfirmorna vad de gör för att agera miljömedvetet och väljer de som är längst fram inom mera miljövänlig leverans går det att hjälpa miljön och förhoppningsvis fortfarande kunna skicka paket till ett förnuftigt pris. Du som konsument kan ställa krav, var inte rädd för det!