Uncategorized

Auktoriserad översättare för importdokument

För den som är intresserad av mode har extremt många nya möjligheter till affärer öppnat sig. Det är numera möjligt att själv importera kläder från till exempel Kina för att sedan sälja dem vidare i sin umgängeskrets, eller använda dem själv för den delen.

Starta ett eget litet modeföretag

Om din privatimport rullar på kanske du rent av vill gå vidare och göra lite affärer på din hobby. Du kan då öppna en enskild firma och sälja kläder över nätet direkt till de personer som delar din stil, som litar på ditt omdöme samtidigt som de vill ha en unik stil. Ett sådant företag har alla chanser att lyckas eftersom du kan importera kläder efter att du får in beställningar vilket gör ditt företag till en i det närmaste riskfri verksamhet.

Översätta tulldokument

När du börjar importera kläder i lite större skala än bara som privatperson kommer du kanske behöva rätta dig efter vissa regleringar som finns för import från Kina och andra länder i Östasien. Du kan till exempel behöva betala skatter och tullavgifter på din import vilket kanske gör att du måste ha dina papper i god ordning. Det kan även vara så att du behöver upprätta formella dokument på engelska men också på kinesiska.

I sådana lägen kan det vara en mycket god idé att anlita en auktoriserad översättare så att du kan vara helt säker på att dina dokument håller den standard som krävs för formella dokument.    

Sammanfattning – Auktoriserad översättare

Det kan vara en fantastiskt kul att göra affärer på sin hobby och till exempel importera mode direkt från Kina för att sedan sälja kläderna vidare i Sverige men det kan kräva att man följer vissa regler för import och det kan i sin tur kräva att man anlitar en auktoriserad översättare för att det inte ska bli några problem med myndigheterna.