Shopping

Vinkyl – ett måste för dig som älskar vin

Vanliga kylskåp kan fungera helt okej för att kyla ned det nyinförskaffade vinet till kvällen, men vinkylar är en ännu bättre lösning. För en vinentusiast är en vinkyl ett måste i hemmet, eftersom ett vanligt kylskåp egentligen är för kallt för långtidsförvaring av vin.

Stabil temperatur och optimal luftfuktighet

Genom att köpa vinkylare hos Wineandbarrels garanteras att vinet förvaras på bästa sätt. Deras vinkylar ser till att:

  • temperaturen hålls stabil på ungefär 14 grader, vilket är den optimala temperaturen för den bästa vinförvaringen

  • luftfuktigheten i vinkylen hålls på en optimal nivå som får vinet att mogna i rätt riktning

Olika temperaturzoner

En del vinkylar är försedda med fack med olika temperaturzoner. En del vin trivs bättre i lite svalare temperaturer, medan bland annat rödvin inte nödvändigtvis kräver så låga temperaturer.

En vinkyl med

  • 1 temperaturzon lämpar sig bäst för långvarig förvaring av vin

  • 2 temperaturzoner är perfekt för att ha viner klarar att servera av olika sorter med olika temperaturer

Olika slags vinkylar

Det finns många olika vinkylar på marknaden, så det är bara att välja en lämplig vinkyl enligt eget tycke och behov. Det finns

  • fristående

  • inbyggda

  • integrerbara

Fristående vinkylar kunde kallas för det lättaste alternativet, eftersom det går lätt att flytta på vinkylen när det behövs. För någon som vill ha en nästintill osynlig vinkyl i köket, är en integrerbar eller inbyggd vinkyl den perfekta lösningen.

Pålitlighet

Vinkylar finns i många olika prisklasser och med olika energiförbrukningar. Det gäller att kolla igenom utbudet för att hitta den vinkyl som lämpar sig bäst för ens egna behov. Det är viktigt att se till att det inte drar allt för mycket energi, särskilt för dem som behöver en pålitlig vinkyl som kommer att användas för långvarig vinförvaring.

Ett annat viktigt kriterium är att välja en vinkyl som säljs av ett pålitligt företag med lång erfarenhet och som är specialiserade på vin.

Kommentera