Shopping

Hitta rätt madrass för din rygg

Det är många av oss som vid något tillfälle känt värk i ryggen. Ibland är det bara att man är lite stel på morgonen och efter någon timme i vaket tillstånd så lägger sig stelheten. Ibland gör det lite ont men ofta släpper det också efter en liten stund. Ibland släpper dock inte värken alls utan sitter i en hel dag eller i flera dagar. Det är någonstans här som man bör ta sin situation på lite mer allvar. Om man inte tar hand om sin kropp så kommer den att fungera allt sämre och då kan det mycket väl bli så att man blir handikappad på något sätt. En kroniskt dålig rygg kan till exempel medföra att man undviker vissa aktiviteter, även om ryggen inte är så skadad att den medför permanent och svår värk.

Detta problem med en dålig rygg kan dock adresseras om man har en bra madrass för ryggen. Hur vi ligger i våra sängar när vi sover har en enorm betydelse för vårt välmående så detta är något vi bör ta på mycket stort allvar.

Ryggont beror ofta på en dålig madrass

Att vi får ont i ryggen är ofta kopplat till att vi har en madrass som inte ger rätt stöd för ryggraden. Om ryggraden hela tiden får anstränga sig när man vilar så uppstår spänningar som sakta med säkert gör att musklerna i ryggen blir så spända att det gör ont och det kan också bli så att spänningen inte släpper ens efter intensiv motion.

Var kan du lära dig mer om madrasser

Det finns många platser där man kan lära sig mer om hur man tar hand om sin rygg. Internet är fullt av medicinska tidskrifter och annat medieutbud om allt du behöver veta om ryggont och madrasser. Men börja med att köpa en bra madrass.

Kommentera