Shopping

Inred med belysning

När man talar om inredning så är det så mycket mer än bara vilka möbler eller detaljer du använder. En mycket viktig del av inredningen är vad för lampor och belysning du väljer. Allt för många sätter upp en enda taklampa och tänker att det är bra så. Men det som är bra att tänka på är att ha flera olika ljuspunkter i ett rum. Det både förhöjer rummet så väl som att det gör det mer trivsamt. Det är därmed bra att satsa på olika sorters lampor så som golvlampor, bordslampor och vägglampor. Ju större rum det är, desto fler lampor behöver du ha. Det finns ju många billiga lampor att hitta.

Bra belysningstips

Om du ska inreda sovrummet med bra belysning, se då till att satsa på att ha en stor taklampa samt en eller ett par riktade lampor vid sängen. En fönsterlampa eller bordslampa kan även det vara trevligt. När det gäller belysning i köket så behöver du ha flera olika sorter av det. Dels måste du ha bra ljus för att se då du ska laga maten, eller då du städar köket. Sedan ha bra belysning över matbordet. När det gäller badrum så är det viktigt att bra ljus även i detta rum. Det kan vara smart satsa på en bra takbelysning samt ha extra belysning vid speglarna.

Satsa på olika typer av belysning

Alla rum i hemmet har behov av olika sorters belysning. Det bör dels finnas allmänbelysning som blir grunden till det hela. Men sedan behöver du även ha fler ljuskällor. Det är inte fel att satsa även på att ha bra arbetsbelysning samt även punktbelysning. Där till bör du även satsa på att ha så kallad stämningsbelysning, så att du kan få den där mysiga känslan i hemmet. Så när du ska köpa lampor, se då till att välja flera olika.

Kommentera