Uncategorized

Så skapar du en bra ljudmiljö på kontoret

Bullriga kontor med hög ljudnivå skapar vantrivsel och ineffektiva medarbetare. I dagens moderna öppna kontorslandskap är det avgörande med rätt inredning och material för att skapa en behaglig och låg ljudnivå. I den här artikeln kommer vi titta närmare på hur du kan inreda kontoret med absorberande material som fångar upp ljud och dämpar volymen.

Inred på rätt sätt för en bättre ljudmiljö

Det kan inte nog understrykas hur viktigt det är med en bra ljudmiljö för att skapa en bra arbetsmiljö på en arbetsplats. För chefer och andra arbetsgivare borde det vara en självklarhet.

Det finns många sätt att skapa en bättre ljudmiljö i ett rum. Det kan handla om att inreda med textilier, att se till att möblera ordentligt och att sätta upp olika typer av avskärmningar mellan olika delar av rummet.

Men vissa rum och miljöer är svårare än andra att arbeta med när det gäller ljudmiljön. Exempelvis lunchrum och fikarum kan vara omöjliga att dela av med hjälp av skärmar. Då kan det vara ett bra alternativ att skapa ljudisoleringmed hjälp av ljudabsorberande plattor som installeras på golv eller vägg.

Ljudabsorberande plattor

Med hjälp av högkvalitativa ljudabsorberande plattor kan du skapa en bra akustik i vilket rum som helst. Dessa monteras på väggar eller tak och erbjuder optimal akustisk styrning i stora kommersiella utrymmen. Dessa plattor kan placeras på i princip alla ytor.

Plattorna är diskreta och betydligt trevligare att titta på en många andra alternativa, mer traditionella lösningar. Dessutom är plattorna oerhört enkla att installera. Det klarar vem som helst som är lite händig.

Nu har vi tittat lite närmare på hur du kan skapa en bättre ljudmiljö i ett rum med hjälp av rätt inredning och ljudabsorberande plattor. Förhoppningsvis kan du ha nytta av våra tips när du ska förbättra ljudmiljön i det rum är aktuellt för dig.