Uncategorized

Har du haft problem med ryggen i lång tid?

Det kan finnas många orsaker till att man har ont i ryggen. Det kan vara lättare sagt än gjort att reda ut vad det beror på. Kanska har du varit hos din läkare och fått veta att du ska gå till en sjukgymnast, eller kanske föredrar du mer alternativa behandlingsformer? Några går till akupunktör medans andra går till kinesiolog eller naprapat. Vissa människor tyr till massör eller kiropraktik. Det finns också dem som testar illägssulor som exempelvis alignfootwear.se.  Det är kanske inte alltid man tänker på att ens ryggproblem kan härstamma ifrån fötterna.  Det kan i vissa tillfällen vara en bra idé att tänka över om följande hjälpmedel kan minska dina ryggbesvär:

Iläggssulor pronation:

Kanske är det så att du vrider foten för mycket inåt? Det kan ge ryggbesvär. Då kan det vara värt att investera i ett par iläggssulor. Tänk även på vad du har för joggingskor. Det kan vara en bra idé att gå till en butik som är specialiserad i joggingskor och du kan få testat av din teknik när du joggar. Det kostar en extra slant men det kan det vara värt för att undgå för stora besvär.

Iläggssulor hälsporre:

Detta kan vara ett bra hjälpmedel om du är en person som verkligen går upp i att jogga mycket och långa rundor. Det kan verkligen vara en stor belastning för din häl om du springer på hårt underlag  så fundera på om inte iläggssulor speciellt lämpade för hälsporrar är något för dig.

Inlägg för nedsjunken framfot:

Kanske står du mycket i ditt yrke eller går väldigt mycket? Du kanske också är en av de personer som joggar väldigt mycket? Framfoten kan då plattas till vilket leder till ett högt tryck. Detta kan ge avsevärda smärtor. Då är du i målgruppen för personer som borde prova av iläggssulor för nedsjunken framfot.

Det är kanske inte alltid iläggssulor fungerar men det kan helt klart vara värt ett försök. Tänk dig att vakna upp utan ryggsmärtor. Hur fantastiskt vore inte det? Ryggont kan som nämnt ha många orsaker. Ibland kan det vara diskbråck som ger dig smärtor, andra gånger kan det vara felträning eller helt enkelt överträning. Det kan också vara så att du faktiskt tränar för lite. Många personer tror att det går att vila bort ryggont. Det är sällan att detta fungerar. Bättre är då att uppsöka läkare eller en sjukgymnast. Det sista du ska göra är att inte göra något alls. Ju tidigare du agerar på dina smärtor desto större chans har du att slippa av med dem. När du går till sjukgymnast blir du i vissa fall ombedd att prova olika typer av träningsformer såsom exempelvis simning. Det kan i en hel del fall hjälpa på dina smärtor. Ibland är bröstsimning det bästa medans det i andra fall är bättre med ryggsimning om du exempelvis har drabbats av diskbråck. Kort sagt, hitta en bra behandling, följ råden och sist men inte minst var disciplinerad!